18 de juliol del 2014

Viatjant amb el mòbil: les millors apps (2a part)


Avui continuem parlant d’aplicacions per a mòbil que pots utilitzar mentre viatges si ets un enamorat del teu smartphone i no et separes d’ell ni per anar a...(ejem...!).

En la primera entrega vàrem parlar d’apps que pots utilitzar pels 5 usos més importants en els viatges: per planificar, per desplaçar-te, per situar-te en els llocs, per trobar lloc on dormir i també per menjar. Avui també agruparem les aplicacions que destaquem en 5 usos diferents. Et fem una llisteta perquè no t’atabalis amb tanta tecnologia!




1. Per no avorrir-se

Un cop tenim el nostre viatge triat, amb bitllet d’avió comprat i lloc on dormir, toca pensar què volem fer els dies que estarem visitant el nostre indret. Si passes d’activitats organitzades o d’estar tot el dia a la platja amb un còctel a la mà, segurament t’interessarà tenir alguna guia turística per saber tot el que pots visitar.

Per sort, tampoc cal que et compris tres guies i les vagis carregant amunt i avall. Existeixen un munt de guies en format pdf que et pots descarregar al teu mòbil i portar-les a sobre en tot moment, com per exemple, les de Lonely Planet.

Però ja se sap que la millor manera de descobrir un lloc és que te l’ensenyi una persona que hi resideix. No coneixes cap paisà del lloc on vas? Tranquil! descarrega’t Spotted by locals, una sèrie de guies turístiques realitzades per les persones autòctones, amb consells i trucs per viure la ciutat com si fossis d’allà.


Si no ets gaire amant de les rutes turístiques, també pots optar per fer rutes guiades realitzades per persones autòctones. La comunitat Vayable, ofereix rutes de diverses ciutats, amb la possibilitat de reservar tours i activitats molt originals.

Però si tu vas de superalternatiu i prefereixes anar a llocs que no surten ni a les guies, descarrega’t Field Trip per visitar llocs insòlits, amagats i misteriosos. Aquesta aplicació, disponible per Android i iOS, es basa en la web Atlas Obscura.


2. Per entendre’s

No ens enganyem, una part important del viatge és entendre què et diuen si no vols acabar en algun embolic (tots tenim anècdotes sobre això, oi?). Ja sabem que amb una mica de mímica i cridant més (no sé per què, però sempre acabem cridant i vocalitzant) t’acabes fent entendre, però si no vols donar un espectacle, sempre pots portar el traductor a la butxaca amb una senzilla aplicació.

Wordlens, disponible per a Android i iOS de forma gratuïta, és un traductor simultani per a material imprès. Només hem de seleccionar la llengua d’entrada i la de sortida, enfoquem amb el mòbil un cartell, la carta del menú o el que sigui i ens ho tradueix automàticament. A més, funciona de forma offline, de manera que si estem a l’estranger no cal que ens connectem a internet. Genial oi? S’ha acabat allò de no saber què has demanat per menjar fins que et porten el plat! ;-)


Però també necessitem parlar, encara que sigui frases rudimentàries i curtes com gràcies, per favor, bon dia... tranquil, instal.la’t Tourist Language també per Android i iOS. L’app reprodueix fonèticament frases típiques de manera que sense necessitat de saber res de l’idioma les puguem dir. Ara, si no ho acabem de veure clar això de parlar amb un idioma sense saber-lo, sempre podem reproduir directament la frase amb el mòbil per a que el nostre interlocutor la senti.

Però si necessitem mantenir converses més detallades que les frases típiques que ens ofereix Tourist Language, sempre podem provar Speak & Translate. Només cal que parlem al nostre mòbil i després seleccionem la llengua, i l’aplicació ho tradueix tot. Si no volem “cagar-la” també tenim la opció d’escriure el missatge. Aquesta app està en versió iOS i també Android. Semblaràs el Michael Knight de “El coche fantástico”! (“Kit, traduce esto..”). Perdoneu.. tinc el cargol una mica aflluixat...


3. Per saber quin temps farà

I ara un altre punt súper important: quin temps farà? En aquest cas no es tracta de saber si plourà o farà sol per poder conversar a l’ascensor amb el teu veí, o veure si el Molina s’ha equivocat en la predicció. Tots necessitem saber com es desenvoluparà el dia per veure si podrem fer aquella excursió, si anirem amb pantaló curt o llarg... doncs tranquils que hi ha un munt d’aplicacions relacionades amb el temps. Nosaltres en destaquem dues: Rain Alarm i WeatherPro.

Rain Alarm està disponible només a l’estat espanyol per Android, iOS, Windows phone i també pel teu ordinador. El que fa és avisar-te quan s’acosta la pluja de manera que puguis agafar el paraigües i preparar-te per no mullar-te.

Però si ets un freak de la meteorologia aleshores instal.la’t WeatherPro. Tindràs tanta informació i gràfics detallats que segur que l’encertes, a més et fa la previsió dels propers dies. Semblaràs el Tomàs Molina!!



4. Per saber què estàs gastant...

Com a bons catalans, hem parlat del temps i ara ens toca parlar de la pela! Quan anem de viatge a fora hem de controlar què gastem i en cas que ens moguem fora de la Unió Europea, hem de pensar en l’equivalència de la moneda local amb la nostra.

Si no vols anar apuntant a la llibreta tot el que gastes i fent servir la calculadora en tot moment, pots instal.lar-te XE Currency i Expensify.


Amb la primera, sabrem l’equivalència en tot moment de la moneda local amb la nostra. Només hem d’ingressar la quantitat i l’aplicació ens mostra l’equivalència en diverses monedes. Podem configurar-la per tenir unes monedes preferides i que sempre ens mostri aquelles equivalències. A més, l’app està actualitzada amb els canvis de divises, per tant ens mostrarà la informació de forma molt precisa.

I per no excedir-nos del nostre pressupost viatger, pots provar Expensify, que et permet escanejar i guardar les factures i fins i tot fer gràfics amb les despeses.


5. Altres app’s

Estem a punt d’acabar la segona part d’aquest article sobre apps que pots portar quan viatgis, però abans, no volíem deixar d’esmentar algunes aplicacions “inclassificables” i freaks que segur que també et faran molta gràcia.

Comencem per un detall molt important: la "postaleta". Segur que a mig viatge comences a maleir la postal que has d’enviar sí o sí a la teva mare, a la feina, a aquell amic.. Un cop l’has comprada després has de buscar un lloc on venguin segells i una bústia, aspectes que cada cop s'assemblen més a protagonitzar una pel.lícula de l’Indiana Jones.

Si passes de tot, segur que la compres a l’aeroport i després l’envies des d’aquí o la dones en mà. O ja directament poses alguna excusa per no haver-la enviat, oi? Doncs tot això s’ha acabat amb Mimento!


Aquesta aplicació ens permet seleccionar una imatge del nostre mòbil (o que haguem penjat a instagram o facebook) i s’envia en paper en format 10x12. Pots afegir-hi el text que vulguis amb diversos tipus de lletra. Les despeses d’enviament són gratuïtes, només has de pagar per la imatge, però quants més enviaments facis, més barat et costarà, o sigui que pots enviar una bonica postal a tot quisqui, única i original. Què et sembla? A la web pots veure un vídeo de com funciona. Mola, oi? Apa, doncs ja estàs trigant a enviar-me una postal!!

I una altra aplicació per els que recorreu grans distàncies i després teniu jetlag: Entrain. Es tracta d’una aplicació desenvolupada per la universitat de Michigan, i de moment només disponible en iOS, per ajustar les hores de son i adaptar-nos a la nova franja horària. Vaja, que aconseguiràs no anar dormint-te pels llocs que visites!

També cal tenir en compte TravelSafePro, disponible per Android, per si tenim alguna emergència durant el nostre viatge Aquesta aplicació ens dóna tots els telèfons d’emergències de la nostra destinació i podem accedir als telèfons sense necessitat d’estar connectats a la xarxa.

I què passa si decidim allargar el nostre viatge? Potser hem trobat l’amor de la nostra vida i volem passar una nit més.. Si no hi ha lloc disponible a l’hotel on estàs (i tampoc a casa seva..) pots consultar Hotel Tonight, que rastreja les darreres ofertes hoteleres de diverses ciutats del món.

Ara, que si no tens pasta per quedar-te una nit més d’hotel, o si el teu vol surt amb retard, sempre pots quedar-te a dormir a l’aeroport. Amb aquesta guia per dormir als aeroports trobaràs consells per dormir, quins són els millors aeroports i quins els pitjors, anècdotes de viatgers, i pots deixar també les teves experiències i valoracions.


Podríem allargar-nos molt més perquè hi ha moltíssimes apps útils per viatjar, però esperem que amb aquestes en tinguis prou, o si més no se t’obrin un munt de possibilitats noves que pots fer amb el teu mòbil quan estàs de viatge. Investiga i prova i endavant! I si vols deixar-nos algun comentari d’alguna altra app que coneguis, no et tallis i fes-ho. Bon viatge!!!!

Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
__________________________________________________________________________


La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

3 comentaris :

Jesús ha dit...

Molt útil!! Avui me descarregarè la Wordlens :). Gràcies per compartir

Unknown ha dit...

De res Jesús!!

Jhon ha dit...

Molt útil!! Avui me descarregarè la Wordlens :). Gràcies per compartir

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law