Ets un addicte al teu mòbil? No et pots separar d’ell i necessites cada dos per tres consultar-lo? Doncs tenim una bona notícia per tu. Bé, de fet dues. La primera és que des del dia 1 de juliol les tarifes de trucades i missatges de text entre països de la Unió Europea baixen, per tant si viatges per Europa ja pots trucar a la mama quan arribis al teu lloc de vacances sense por a que et clavin una ganivetada al teu compte corrent (i què coi.. truca a la mama, tros de garrepa, que tampoc costa tant...!).
Però si ets dels que passes de trucar però envies un whatsapp a tot quisqui dient que ja has arribat, adjuntant una foto d’aquella platja idíl.lica on has estat perquè tothom es mori d’enveja (ja et val...), tenim una segona notícia per a tu: hem escrit aquest article!
Volem ensenyar-te altres usos que li pots donar al teu mòbil quan viatges, a banda d’aprofitar el WIFI dels bars i hotels per pujar les fotos que fas a totes les teves xarxes socials, de manera que tothom pugui veure lo bé que t’ho estàs passant tu i lo desgraciats que són ells (bandarra...!).
En aquest article hem recopilat una sèrie d’aplicacions que pots utilitzar i les hem agrupat en 5 usos diferents. Te les presentem en aquesta llista. Comencem?
1. Per organitzar el viatge
El primer pas és saber on vols anar, informar-te, mirar preus, allotjaments, vols, planificar.. tot això ho pots fer des de casa però ja no cal que et connectis al teu ordinador (o al de la feina.. pillín!) També ho pots fer des de la teva tablet i smartphone.
Una de les aplicacions més utilitzades en smartphones, premiada per Apple i Google el 2011 i 2013 és minube, que compta amb més de dos milions de descàrregues al món, i ara també disposa d’una versió per a tablets Android i Ipad.
Aquesta aplicació, que també pots consultar com a web en el teu ordinador, et permet veure (i comparar preus de) vols, allotjaments, llocs on visitar, restaurants...El seu èxit rau en que és una aplicació social, és a dir, que són els propis viatgers els que recomanen llocs on anar a través de les seves experiències. Per tant, la millor manera d’utilitzar-la és registrant-te i crear un perfil personal públic amb les teves recomanacions, de manera que puguis conèixer gent amb els teus gustos i ajudar a altres viatgers.
Però a banda de minube pots trobar moltes altres aplicacions col.laboratives, com per exemple tripadvisor o Touristeye.
Tripadvisor, com diu el nom, és una web amb consells per viatjar i podríem afegir que la web dedicada a viatges més gran i més coneguda. Nascuda a l’any 2000, funciona de manera similar a minube però és la “veterana”, ja que opera en 42 països, inclosa la Xina i té més de 60 milions d’usuaris registrats. Destaca el fet que els establiments turístics poden aconseguir un certificat tripadvisor, basat en els comentaris i recomanacions que donen els usuaris de la plataforma. També trobareu la seva versió per Android i iOS.
Touristeye, és una aplicació espanyola que ha estat adquirida per Lonely Planet i una de les seves principals característiques és que et permet guardar offline tota la informació, de manera que un cop has creat la teva ruta després no cal que et connectis a internet per poder veure-la al mòbil.
Si ets un freak i t’encanta planificar el teu viatge dia a dia al mil.límetre, tenim una aplicació per a tu: Traverick. Aquesta app ens genera un gràfic amb tots els dies que tenim pensat invertir en un lloc, i podem afegir activitats a fer cada dia per franges horàries. També podem afegir-hi restaurants, llocs d’interès, i com és una aplicació social podem veure els suggeriments d’altres viatgers i itineraris ja fets, de manera que no haguem de pensar què fer cada dia.
2. Per el desplaçament
Un cop decidit el nostre destí, hem de mirar com hi arribem i quin preu ens costarà. Per això tenim diverses webs que ens permeten cercar vols i aconseguir les millors ofertes. Moltes d’elles ja tenen la seva versió per a mòbils, com per exemple Kayak, Skyscanner , Expedia o Lowfares. No ens estendrem en aquest punt sinó que et parlarem de dues altres aplicacions curioses:
Si viatges molt i passes moltes hores en els aeroports o bé si fas escala i tens unes hores mortes per avorrir-te a les terminals, et pots instal.lar Flysmart. Aquesta aplicació ofereix informació detallada sobre aeroports de tot el món, així com les botigues que tenen, on es troben, els horaris d’arribada dels vols i altres serveis. Molt útil per no haver d’anar mirant pantalles o donant voltes com un tonto fins a trobar el que vols.
Si viatges sol i et fa pal, no et preocupis. Amb planely pots conèixer la gent amb qui viatges. Només has de dir en quin vol viatges i l’aplicació et connecta amb altres persones que viatgen al mateix vol o estan al mateix aeroport que tu.
Però vaja, si el que vols directament és lligar mentre t’esperes a l’aeroport, et pots apuntar a aquesta xarxa social meetattheairport. Sense comentaris... Però no ens desviem del tema, si us plau! Estàvem parlant d’apps per organitzar el desplaçament i fins ara hem parlat de vols, però si viatges amb tren per Europa pots utilitzar Loco2. A banda de consultar la ruta, podràs comprar el bitllet de forma més senzilla que en algunes webs de companyies ferroviàries i més barat, ja que no cobren comissió.
Si prefereixes anar amb el teu cotxe sempre hi ha un moment temut: el moment d’aparcar. Amb parkpopedia parking portaràs al mòbil una guia d’aparcaments de tot el món, de manera que quan arribis al destí només has de buscar el pàrquing que tens més a prop o el més econòmic i llestos!
Per acabar aquest punt no esmentarem a Uber, l’app que tots els taxistes espanyols han decidit atacar i que fins ara no coneixia ningú (gràcies, taxistes), si no una altra aplicació que ens permet posar-nos en contacte amb altres persones que vulguin viatjar per Espanya amb cotxe i compartir-lo: Bla bla car.
3. Per orientar-se
Tots sabem que el teu sentit de l’orientació és pèssim, i més si estàs a l’estranger on tot està en un altre idioma, oi? Tranquil que ara amb el mòbil tens el GPS (GPS, no magdalenes...) i amb el google maps seràs el rei del mambo, s’ha acabat això de perdre’s!
Però si vas de sobrat i ets un MacGyver de l’orientació, pots provar mapcrunch, una aplicació per jugar a descobrir llocs. Utilitza Google Street View per mostrar-te aleatòriament un lloc i res...has de jugar a descobrir on és. Si aquest estiu no pots viatjar sempre et pots entretenir amb aquesta iniciativa, que ara per ara trobaràs a la web.
I per acabar aquest apartat, el dediquem a aquell moment en què viatges en grup i tothom se’n va cap a una banda diferent i després no us trobeu... què bé no? Doncs tranquil que també existeix una aplicació per trobar els amics. Tens la versió iOS i la Android i funcionen de manera similar: es tracta que tots la tingueu instal.lada de manera que després us pugueu localitzar a través del mòbil, com a les pel.lícules, vaja!
4. Per allotjar-se
Si no t’agraden els hotels i/o albergs i vols una alternativa més econòmica pots anar a casa d’un local. Tens diferents modalitats, totes explicades en aquest article d’aquesta secció. En qualsevol dels casos recorda d’instal.lar-te la seva app per poder estar en contacte amb el propietari en tot moment a través del mòbil.
5. Per menjar
En un anterior article d’aquesta secció vàrem parlar de NewGusto i EatWith. Avui recomanem dues aplicacions més per poder menjar a qualsevol ciutat del món a casa d’un particular: Cookening, Eatfastly.
Les dues funcionen igual que NewGusto i Eatwith. Es tracta d’escollir la ciutat on estàs (o vols anar) i buscar les propostes culinàries que s’ofereixen, sempre en cases locals. Fins i tot pots cercar per preu, tipus de cuina, lloc... l’interessant d’aquestes plataformes és que pots gaudir de la cuina autèntica a casa d’un particular i de pas conèixer gent. Segur que t’evites la típica clavada turística!
Però si això d’anar a casa d’algú et fa tall o prefereixes improvisar en el moment, utilitza Foodspotting. La característica d’aquesta aplicació, que només està en anglès, és que et diu els restaurants que tens a prop d’on et trobes, de manera que t’estalvies les típiques voltes a l’hora de dinar per buscar un restaurant amb les tres B’s: “Bueno bonito y barato”. A més, és original perquè et mostra les fotografies que han fet altres usuaris del menjar i clicant sobre la imatge vas a la informació del restaurant. I és que ja ho sabem tots que una imatge val més que mil paraules!
Què, estàs atabalat amb tanta aplicació per viatjar, oi? Doncs encara n’hi ha moltes més però per avui et deixem descansar. Properament en un nou article et presentarem més aplicacions que pots utilitzar mentre descobreixes nous països i cultures.
Ara ja pots agafar el mòbil i llençar-lo!
Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
- Un viatge "de pel.lícula", amb Movie Locations
- "Home, sweet home", ara també mentre viatges
- Què fer amb les fotos dels viatges
- Capturant imatges amb el mòbil (o no)
- Un viatge de novel.la: les rutes literàries
- Tinc gana, i ara què?
- Viatjant amb el mòbil: les millors apps (1ª part)
- Viatjant amb el mòbil: les millors apps (2a part)
- New York, New York...La ciutat dels musicals
- Instameet i instawalks, una altra forma de fer turisme a baix cost
- Homesitters i woofing, maneres alternatives de viatjar
La Mireia col·labora amb Quaderns de Bitàcola en la secció de WEBsAPPs, explicant les webs d'interès per al viatger: utilitats, consells, curiositats, aplicacions pel mòbil... Li encanta viatjar i és de les que planifica els viatges des de casa, amb una bona guia i internet per poder informar-se dels països que visita, triar els llocs on vol anar i reservar on anar a dormir. Qualsevol destinació la fa feliç però li agrada gaudir al màxim i veure quantes més coses millor, res de passar-se el dia a la platja! Encara no ha fet un “gran viatge” però somnia a anar a Austràlia.
T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada