Vols veure les fotos del viatge?
Aquesta és la temuda pregunta que et fa el teu amic, amiga, parella, pare, mare, germà, germana, avi, àvia, cosí o cosina quan us retrobeu després de les vacances per parlar dels respectius viatges.Com sempre, se’t queda cara de circumstàncies i educadament dius “claaaar!”. En el fons penses, “podria ser pitjor, et pot fer tragar tot el vídeo del viatge, aquell fet amb zooms marejants i 3000 escenes avorrides on no passa res”. Però és clar, no has pensat que ara amb les noves tecnologies el teu amic, amiga, parella, pare, mare, germà, germana, avi, àvia, cosí o cosina no tindrà 150 fotos, no. Tindrà 300 o 400 pel cap baix, totes digitals, i amb una mica “de sort” haurà preparat un magnífic powerpoint amb música carrinclona perquè les puguis veure totes des de l’ordinador o la televisió.
Cara que se't queda quan un amic o familiar et diu tot feliç: "Vols veure les fotos del viatge? |
Però tranquil! Tenim la solució!
T’oferim tres respostes per lliurar-te de la presentació! Són les següents:
1. "Ah! Has fet l'album digital? Que ràpid, jo sempre trigo molt"
Aquesta és la solució per els més tradicionals, els que enyoren les fotos i els àlbums de paper, aquells que feies amb tant de “carinyo” enganxant-hi fins i tot les entrades als museus, postals, prospectes... ho recordes oi? Segur que tens els prestatges de casa plens d’àlbums de viatges que són ràpids i amens de mirar i que pots obrir de tant en tant per recordar vells temps.Doncs ara, també pots fer el mateix amb les teves fotos digitals. Existeixen diferents programes que pots baixar-te per confeccionar l’àlbum de forma senzilla i després pots rebre l’àlbum imprès a casa.
Nosaltres te’n recomanem tres: un dels pioners, blurb, fundat el 2005 per una exdirectiva de Kodak, Hoffman, la coneguda casa d’àlbums de fotos que té la seva versió digital, i iphoto. Els dos primers te’ls pots baixar de forma gratuïta des d’internet i després només has de seguir els passos per confeccionar l’àlbum, que són força senzills. Quan acabis, el mateix programa et demana les dades per pagar i després t’envia l’àlbum a casa o bé a la botiga més propera de fotos que indiquis. En el tercer cas, només podràs fer-ho si ets usuari d’un Mac. Aquest programa ve instal.lat per defecte i també ofereix la possibilitat de confeccionar un àlbum amb diferents plantilles.
Si el teu amic o familiar no pensava en aquesta opció, sempre el pots convèncer i dir-li que quan el tingui fet segur que miraràs el seu àlbum amb moltes ganes, a veure si se n’ha sortit o no. Només un avís: pensa que ara tens moltes més imatges que abans, hauràs de fer una selecció si no vols pagar un preu desorbitant. A més, en aquesta classe d’àlbums pots escollir el disseny, color, plantilles... Hi hauràs de dedicar un bon temps o sigui que aquesta solució només és apta per aquelles persones que tenen molt clar que faran un àlbum de fotos, peti qui peti.
2. “És que ara em va una mica malament. Per què no em passes l’enllaç i me les miro amb calma quan tingui un moment?”
Aquesta frase és perfecta! Pots esquivar el tràngol i quedar com un rei o reïna de la modernitat!! Però què és això de passar l’enllaç?? Doncs penjar les teves imatges a la web o a les xarxes i així les podràs compartir amb totes les persones que vols que les mirin. De fet, si no aconsegueixes reunir els amics o la família per explicar les vacances sempre pots enviar un mail amb l’enllaç a tot quisqui perquè mirin les imatges!La opció clàssica per fer-ho és Picasa de google. Aquesta opció és gratuïta i et permet pujar ràpidament totes les fotos que vulguis en una carpeta o àlbum al web. Tranquil, que si no vols que siguin públiques pots editar-ne la privacitat perquè només les vegis tu o les persones a qui has donat permisos per veure-les o l’enllaç.
El competidor directe de google picasa és Flickr, un altre servei que és més una xarxa social, tot i que darrerament ha perdut usuaris en detriment d’altres eines més noves. Les persones que es registren a Flickr (també de forma gratuïta) poden deixar comentaris o opinions sobre les teves imatges. A més, si vols pots registrar les teves imatges amb llicència creative commons de manera que altres persones les puguin utilitzar lliurement segons els permisos de les diferents llicències associades.
Tant en un cas com en l’altre també pots localitzar les teves imatges a Google maps i fins i tot etiquetar-hi persones, com passa amb Facebook.
Per últim, tenim una altra xarxa social d’imatges que en els darrers anys ha crescut molt, sobretot entre el públic femení nord-americà. Es tracta de Pinterest, on també es poden pujar imatges en àlbums i “pinejar-les” és a dir, fer el “m’agrada” de Facebook.
Hem parlat de Facebook? Sí, clar en aquesta xarxa social també pots pujar les teves imatges en un àlbum però pensa que en aquesta xarxa es diuen moltes coses o sigui que si no vols atabalar el personal o si penses que les teves fotos poden quedar amagades entre tantes converses és millor que utilitzis un servei especialitzat en imatges.
Ara, si ets molt “modern”, deus pensar que ens hem deixat una xarxa especialitzada en imatges que està molt de moda: Instagram. Doncs ho hem fet expressament, perquè aquesta xarxa està pensada per utilitzar amb el mòbil (malgrat que Facebook la va comprar fa poc i ara també està integrada a aquesta xarxa i es pot consultar per la web) i això ho deixarem pel proper article: què fem amb les imatges del mòbil?
3. Passa’m les fotos i així les ajuntem totes
Aquesta és la opció per tots els que heu anat de viatge junts i després heu de trobar una data per fer un sopar i passar-vos les imatges. Doncs bé, ja no cal! Ara pots utilitzar serveis d’emmagatzematge al núvol i compartir amb qui vulguis les imatges, de manera que t’estalvies passar-te CD’s, o carregar USB amb imatges, i més tenint en compte que com cada cop en fem més a vegades aquests dispositius no tenen capacitat suficient (i això ho dic per experiència després de viatjar amb set persones a Sardenya.. imagineu.. vuit càmeres!)WeTransfer i Dropbox són els principals serveis d’emmagatzematge. En els dos casos es tracta de pujar la carpeta amb les fotos i compartir-la amb els correus electrònics que vulguem. Les persones que hem triat podran descarregar-se la carpeta o les imatges que vulguin des del núvol al seu ordinador.
Els dos serveis són gratuïts. La principal diferència entre Wetransfer i Dropbox és que en el primer no cal registrar-se. Pots pujar fins a 2GB i les persones podran rebre el fitxer sense necessitat de registrar-se però l’inconvenient és que aquests arxius romanen de manera temporal en els servidors de WeTransfer i un cop passades dues setmanes s’autodestruiran com si fos una pel.li d’espies. En canvi, a Dropbox, un cop registrat, disposaràs d’un servidor al núvol amb una capacitat inicial de 4’5GB per emmagatzemar tot el que vulguis: imatges, documents, música... El pots utilitzar com a còpia de seguretat, d’aquesta manera si el teu ordinador deixa de funcionar pots conservar la informació que tens emmagatzemada al núvol. A més, també te’l pots instal.lar al mòbil i pots enviar-te arxius d’una banda a l’altra. És doncs una bona opció per tenir la informació que necessites sempre a mà.
Amb Dropbox pots compartir també enllaços amb les imatges que vulguis perquè les vegin els teus amics, però el més pràctic és compartir les carpetes amb els correus electrònics que indiquis i d’aquesta manera els teus amics podran descarregar-se totes les teves imatges sense problemes. Únicament s’hauran de registrar per poder-ho fer.
I aquestes són les solucions presentades per la gran pregunta temuda. Ara que, ben pensat, potser t’agrada fer powerpoints! Bé, nosaltres no som ningú per dir-te que no ho has de fer però sí que et podem donar unes eines perquè deixis impressionats els teus amics i familiars al sopar perquè...existeix vida més enllà del Powerpoint!!!
T’has plantejat fer un vídeo amb música i imatges? Seria com un powerpoint però més fàcil de fer, i les diapos passen soles!! Existeixen diversos programes que amb unes senzilles instruccions ofereixen plantilles per poder fer el muntatge més xulo que veuran mai els teus amics. Abans de baixar-te cap programa, pots provar amb Windows Movie Maker si ets de Windows o Imovie si ets de Mac. Tots dos venen per defecte en ambdós sistemes. Només has d’importar la carpeta de fotos, triar una o vàries músiques i les plantilles...i endavant! Ja veuràs com deixaràs embadalit al personal!
Ara que si ets més modern i no tens Mac (ui.. doncs no sé jo si ets modern..) pots provar aquesta nova aplicació per Windows, Whip, que et permet fer també presentacions estil powerpoint amb música i imatges a partir de diferents plantilles. A banda, aquesta aplicació també és una xarxa social o sigui que després pots compartir la teva presentació amb altres usuaris de la plataforma.
Ah! I triïs el que triïs, no deixis de sopar amb els amics i familiars, i de viatjar!!
Altres publicacions de la secció Webs i Apps:
- Un viatge "de pel.lícula", amb Movie Locations
- "Home, sweet home", ara també mentre viatges
- Què fer amb les fotos dels viatges
- Capturant imatges amb el mòbil (o no)
- Un viatge de novel.la: les rutes literàries
- Tinc gana, i ara què?
- Viatjant amb el mòbil: les millors apps (1ª part)
- Viatjant amb el mòbil: les millors apps (2a part)
- New York, New York...La ciutat dels musicals
- Instameet i instawalks, una altra forma de fer turisme a baix cost
- Homesitters i woofing, maneres alternatives de viatjar
T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!
14 comentaris :
Moltes gràcies Mireia, molt útils les recomenacions! Ens has donat moltes idees per torturar família, amics i coneguts amb les 2500 fotos que acabem de fer a Islàndia!
Ibana i Marc
Genial! Molt bon resum ;-)
merci!
ja ja ja!! Moltes gràcies companys!
Molt pràctic. Prenc nota. Merci!
Molt útil Mireia! En especial per aquell familiar o amic pesadet... I jo m'aplicaré el cuento y faré sel·lecció! ;)
De res!! Va..confesseu..sou els pesats de les fotos o els que heu de veure les fotos??
Jajajajaja nos ha encantado la introducción! Nosotros ya no le enseñamos las 23443234324 fotos a nadie, directamente pasamos el enlace del blog :P Aun así, habéis recopilado enlaces muy útiles ^^
jajaja totalment cert! de fet, un mateix, s'avorreix de veure totes les fotos que fa! Jo he de confessar que les segueixo "revelant" i fent els àlbums de tota la vida amb les entrades enganxades, retalls de diaris del país, les monedes, etc. són una mica antiga per aquestes coses, però tb és una manera de fer un "resum" de tot el que tens! Ah, i si viatjo amb amics, no falta mai el diari de viatge on l'únic que hi anotem son les anècdotes! Amb els anys, sempre es converteixen en una bona font d'inspiració per als aniversaris o les bodes jejeje
Salutacions
Ares
Fuet-i-Mate
Muchas gracias Edu y Eri! Fuetimate, a mi em passava igual fins fa poc..intentava fer-me l'àlbum digital de tots els viatges, però després de viatjar a Sardenya amb 8 càmares, vull dir 7 persones i jo, vaig dir que no..que ja amb 3 o 4 era complicat fer àlbum..imagina't amb 8.. en fi...què bonic era... ara tenim imatges i més imatges per tot arreu.. Però d'antiga res! I jo també faig diari de viatge!!! Cada dia escric el que he fet i al final posem les anècdotes...
Muy buena recopilación de maneras de no aburrir al personal, quién no se ha tenido que tragar una sesión de fotos que no interesan nada pero todo sea por la amistad o la familia, jejejeje. Nosotros siempre usabamos Hoffman pero ahora ya casi no tenemos tiempo ni de pasarlas al ordenador!!! Un abrazo!!! ;-)
Molt bones les idees!! Moltes d'elles ja les faig: l'àlbum digital, Pinterest o Dropbox :)
Salutacions des d'Alacant!
Anna
Prenc nota, però per mi, per no avorrir el personal amb les meves fotos!!
Molt bon resum! Utilitzo algunes de les opcions i m'agradaría provar Instagram, però es que no m'acaba d'engrescar; potser és perque encara no m'hi he posat.
Abraçades!!
Home, està molt bé lo de passar-les per wetransfer o dropbox, però també mola quedar, fer un soparet, recordar coses del viatge i fer el típic intercanvi de fotos amb els pendrive.
I us heu deixat l'opció que està molt de moda: passar-les al grup del whatsapp!!
Publica un comentari a l'entrada